Pre- en Postoperatief

Fysiotherapie na een operatie (post operatief) waar u bijvoorbeeld een nieuwe knie heeft gekregen of na een voorste kruisband reconstructie is vrijwel vanzelfsprekend.

Daarnaast is fysiotherapie ook zinvol gebleken na ingrijpende operaties zoals bijvoorbeeld aan het hart. Onder begeleiding van de fysiotherapeut wordt gewerkt aan de terugkeer naar een optimaal niveau van functioneren. Zo mogelijk nog beter dan het niveau van voor de operatie.

Onderzoek heeft aangetoond dat het in veel gevallen zinvol is om voorafgaande aan een operatie( pre operatief) al met de fysiotherapeut te oefenen en te trainen. Zo kunnen oefeningen die u na de operatie moet doen al geoefend worden en kunt u leren om met krukken te lopen. Ook kan een vooraf verbeterde conditie betekenen dat u sneller en makkelijker herstelt van de operatie.

Neemt u gerust contact met ons op als u wacht op een operatie. We kunnen met u bekijken welke oefeningen zinvol zijn om alvast te starten en of het mogelijk is om uw conditie te verbeteren. Hiervoor is onze oefenruimte uitermate geschikt voor.

Bij Fysiotherapie Transvaalbuurt kunt u binnen 24 uur terecht voor een 1e consult, zonder verwijzing!

Maak een afspraak