10 tips voor schouderklachten

10 tips voor schouderklachten

Iedereen heeft wel eens last van pijn in de schouder. Schouderklachten kunnen meerdere oorzaken hebben maar worden vaak veroorzaakt door overbelasting of een verkeerde houding. In deze blog geven we je 10 tips voor schouderklachten.

Schouderklachten ontstaan meestal op kantoor of tijdens het sporten, maar ook het weer of vermoeidheid kunnen een rol spelen. Het liefst wil je natuurlijk zo snel mogelijk van deze klachten af. In deze blog geven we je daarom 10 tips voor schouderklachten.

Ontlast de schouder

Probeer bij schouderklachten, de schouders zo veel mogelijk te ontlasten. Dit klinkt misschien logisch, maar is erg belangrijk. Neem rust totdat de klachten verdwijnen en probeer niet teveel te tillen. Worden de klachten nauwelijks minder? Ga dan even langs bij de huisarts voor een eventuele behandeling.

Gebruik je schouderspieren op de juiste manier

Wanneer je terugkerende schouderklachten hebt, is je houding misschien verkeerd. Door de schouderspieren te trainen en deze op de juiste manier te gebruiken, kun je dit verhelpen. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan kun je het beste een fysiotherapeut inschakelen. Deze kan je helpen bij het trainen van de juiste spieren zodat de klachten verdwijnen.

Voorkom met warming-up

Heb je regelmatig last van schouderklachten na het sporten? Probeer dit dan te voorkomen door een warming-up te doen voordat je met de schouders vreemde bewegingen gaat maken. Met name bij zwemmen of racket- en gooisporten is het verstandig om een warming-up te doen van tevoren.